Na zlepšenie našich služieb používame cookies. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať tuOK

Najnovšie články

Čo všetko by mal vedieť a zvládnuť predškolák? V akej miere pustiť technológie do jeho života? Ako sa vysporiadať s obdobím vzdoru? Nasledujúce články vám dajú odpovede na všetky otázky.


Informácie a odporúčania sú čerpané prevažne z noriem a vyhlášok Ministerstva školstva, Metodicko - pedagogického centra, publikácií pre vzdelávanie detí v predškolskách zariadeniach a Americkej asociácie pediatrov.

Rýchlokurz prežitia „ Cestujeme s deťmi “

Predpokladáme, že ste rodičia veľmi malých detí. Takých do 7 rokov.
Predpokladáme, že akákoľvek dlhodobá spoločná aktivita vás stojí nemalé úsilie.
A predpokladáme, že by ste napriek tomu radi vyrazili na dlhší výlet.

 

Povinná výbava prváčika

Zoznam vecí, ktoré treba prváčikovi zaobstarať, sa mení v závislosti na škole, ktorú bude navštevovať. Nákupy presného počtu ceruziek či potrebných zošitov tak pokojne môžete odložiť aj na prvé dni školského roka, keď sa definitívne dozviete všetky dôležité informácie.

Indoorové aktivity pre deti

Kto sa hrá, ten nehnevá. Snom každého rodiča je spokojné a usmiate dieťa zaujaté hrou. Zväčša stačí vyjsť na ihrisko pred dom, ale čo ak vonku prší, trápi vás choroba, alebo sa chcete nerušene porozprávať s návštevou?

Kreativita zabezpečuje všestranný rozvoj detí

Tvorivé hry a aktivity hrajú centrálnu úlohu v úspešnom rozvoji a učení detí. Najmä batoľatá a predškoláci sú typickí expresívnym vyjadrovaním svojich nápadov a objavovaním sveta cez piesne, materiály, jazyk, pohyb, či dramatizáciu.

Význam a rozvoj kreativity v predškolskom veku

Tvorivosť je schopnosť, ktorá umožňuje človeku prichádzať k novým nápadom, hľadať lepšie riešenia, vyjadriť iné umelecké formy, vymyslieť nové teórie a výrobky. Vo všeobecnosti je kreativita cenená najmä z dôvodu, že vedie k vytváraniu nového a užitočného.

Pozitívny vplyv videohier na vývoj dieťaťa

S prudkým rozvojom nových a vyspelejších technológií rastie aj počet detí, ktoré svoj čas venujú high-tech vymoženostiam a najmä videohrám. Pojem videohra sa často skloňuje v súvislosti s negatívnymi dopadmi na zdravie a vývin človeka.

Ktoré detské aplikácie sú naozaj vzdelávacie?

Digitalizácia a modernizácia spoločnosti zažíva v posledných piatich rokoch absolútny boom. Masívny rast týchto technológií vplýva čoraz viac najmä na deti. Uvedomujú si to nielen rodičia ale aj spoločnosti, ktoré sa zameriavajú na vývoj detských softvérov.

Výchovné  a vzdelávacie funkcie v aplikáciách a videohrách pre deti

V súčasnosti neexistuje jednotný klasifikačný systém, ktorý by vývojárov detských aplikácií nasmeroval k tvorbe obsahu hry podľa veku a rozumových schopností detí. Ak zadáme do internetového vyhľadávača výraz “vzdelávacie aplikácie pre deti“, zobrazí sa zhruba 100 miliónov výsledkov. Ako si  z nich zmysluplne vybrať? 

Varenie s deťmi

Vo väčšine domácností je kuchyňa miesto, kde to žije. Varenie s deťmi, a zdieľanie vašej kuchyne s nimi, podporuje ich záujem o jedlo. Je to tiež zábavný spôsob, ako podporiť zdravé stravovacie návyky a zdokonaliť ich kuchárske zručnosti.

Význam a rozvoj hrubej motoriky

Význam rozvoja hrubej motoriky je nesporný. Významnou mierou prispieva k správnemu držaniu tela, učí dieťa zvládnuť orientáciu v priestore, prekonávať rôzne prekážky, zladiť pohyb s rytmom a hudbou a vedome napodobovať pohyb podľa vzoru.

Upozornenie: Obsah stránky nenahrádza odbornú konzultáciu

Zavrieť reklamu