Na zlepšenie našich služieb používame cookies. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať tuOK

Najnovšie články

Kuchyňa je srdcom domova. Dejiskom všetkých dôležitých okamihov. Zároveň je to priestor, ktorý veľmi úzko súvisí so zdravým vývojom dieťaťa. Ako vyberať tie správne potraviny, ako motivovať dieťa k pohybu a ako si vybrať z toho množstva informácií?


Odpovede na tieto otázky spracúvame prevažne na základe odporúčaní Svetovej zdravotníckej organizácie, Úradu verejného zdravotníctva, Americkej asociácie pediatrov a noriem pre stravovanie detí v predškolských zariadeniach.

Krása a funkčnosť obuvi sú v PROTETIKE rovnocenné

V jarnej kolekcii detskej obuvi PROTETIKA nájdete krásne farby – vanilkovú, ružičkovú, hríbikovú, aj slivkovo modrú. V konštrukcii sme sa sústredili na nové podošvy.

Praktický sprievodca zimnou kolekciou PROTETIKA Kids

Novú zimnú kolekciu PROTETIKA Kids tvorí klasická aj barefootová obuv pre deti.

Vitamíny pre školákov v novom obale. Foto: Shutterstock.

Pri príchode zimy dáva obranyschopnosť organizmu prirodzene zabrať - a to nielen dospelým, ale aj deťom. Povzbudiť ju možno prirodzenými zdrojmi - zeleninou a ovocím - ale aj kvalitnými výživovými doplnkami. Maxi Vita Kids teraz prichádza s doplnkami výživy v novom obale.

Rýchlokurz prežitia „ Cestujeme s deťmi “

Predpokladáme, že ste rodičia veľmi malých detí. Takých do 7 rokov.
Predpokladáme, že akákoľvek dlhodobá spoločná aktivita vás stojí nemalé úsilie.
A predpokladáme, že by ste napriek tomu radi vyrazili na dlhší výlet.

 

Ako vyberať a nakupovať zdravé potraviny?

Osvojenie si zdravých stravovacích návykov v detskom veku sa považuje za jednu z najúčinnejších foriem prevencie chorôb. Základnou požiadavkou je výroba jedál a nápojov z čerstvých surovín s vysledovateľnosťou pôvodu.

Ako správne motivovať prieberčivé dieťa?

Stravovacie návyky detí sú častou témou na rozhovor. Ovplyvňuje to najmä fakt, že drvivá väčšina detí dokáže rodičov pri jedle riadne potrápiť. Raz jedia, inokedy nie. Niekedy zjedia všetko „aj s tanierom“ a na druhý deň to odrazu „neľúbia“.

Strava, ktorú konzumujeme, by mala byť pestrá a vyvážená.

Stravovať deti zdravo nie je vôbec náročné. Znamená to ponúknuť im široké portfólio potravín podľa výživových odporúčaní krajiny, v ktorej žijú.

Kuchyňa je srdcom rodiny

Každý deň sa rodina ocitá v kolotoči povinností – práca, škola, mimoškolské aktivity detí, domáce práce, domáce úlohy... Ubúda príležitostí na spoločné chvíle, chýba čas na rozhovor, či šanca užiť si v rodine spoločnosť toho druhého.

Varenie s deťmi

Vo väčšine domácností je kuchyňa miesto, kde to žije. Varenie s deťmi, a zdieľanie vašej kuchyne s nimi, podporuje ich záujem o jedlo. Je to tiež zábavný spôsob, ako podporiť zdravé stravovacie návyky a zdokonaliť ich kuchárske zručnosti.

Vznik detskej obezity a výpočet BMI

Nie je žiadnym tajomstvom, že s rastúcim množstvom moderných technológií rastie u detí riziko obezity. Nejde pritom len o estetický problém, práve naopak.

Upozornenie: Obsah stránky nenahrádza odbornú konzultáciu

Zavrieť reklamu