Na zlepšenie našich služieb používame cookies. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať tuOK

Najnovšie články

Tablety, notebooky a smartfóny tvoria neoddeliteľnú súčasť života dnešných detí. Ruka v ruke s týmto faktom sa neustále vynárajú aj nové a nové poznatky o tom, či je to zdravé a či nie. Vo všeobecnosti možno povedať, že "v malom množstve všetko ako liek", len treba vedieť správne dávkovanie. V našich článkoch prinášame ucelený súbor informácií, ktoré vám vysvetlia ako na to. 

Je vaše dieťa mediálne gramotné?

Deti sú jednou z najatraktívnejších a najpočetnejších cieľových skupín mediálneho priemyslu. Zároveň sú najzraniteľnejšou a najohrozenejšou skupinou, pretože ešte nedokážu rozlišovať fiktívne od reálneho, pozitívne od negatívneho.

Čo v skutočnosti deti vidia pri sledovaní televízie?

Deti pri sledovaní televízie, nevidia to, čo dospelí. Nemajú ešte dosť skúseností.

Ako na deti vplýva reklama?

Deti prichádzajú do kontaktu s reklamou na každom kroku. Cez médiá, priateľov, ale aj v prostredí, v ktorom sa denne pohybujú. Tvoria najflexibilnejšiu cieľovú skupinu, ktorá najrýchlejšie mení svoje návyky.

Pozitívny vplyv videohier na vývoj dieťaťa

S prudkým rozvojom nových a vyspelejších technológií rastie aj počet detí, ktoré svoj čas venujú high-tech vymoženostiam a najmä videohrám. Pojem videohra sa často skloňuje v súvislosti s negatívnymi dopadmi na zdravie a vývin človeka.

V akom veku pustiť dieťa k počítaču?

Moderné technológie sa v posledných rokoch stali nevyhnutnou súčasťou nášho života. Nájdeme ich takmer v každej domácnosti a tak nečudo, že lákajú aj naše deti. A to najmä počítače. My sme si na tieto vymoženosti zvykali postupne, ale naše deti s nimi vyrastajú.

Výchovné  a vzdelávacie funkcie v aplikáciách a videohrách pre deti

V súčasnosti neexistuje jednotný klasifikačný systém, ktorý by vývojárov detských aplikácií nasmeroval k tvorbe obsahu hry podľa veku a rozumových schopností detí. Ak zadáme do internetového vyhľadávača výraz “vzdelávacie aplikácie pre deti“, zobrazí sa zhruba 100 miliónov výsledkov. Ako si  z nich zmysluplne vybrať? 

Negatívny vplyv videohier na vývoj dieťaťa

Vývoj komunikačných technológií rastie nezadržateľným tempom. Okrem klasických stolových počítačov sme obklopení notebookmi, smartfónmi, tabletmi a inými multifunkčnými zariadeniami. Sú ľahko dostupné a v mnohých rodinách sa začínajú doslova hromadiť.

Ktoré detské aplikácie sú naozaj vzdelávacie?

Digitalizácia a modernizácia spoločnosti zažíva v posledných piatich rokoch absolútny boom. Masívny rast týchto technológií vplýva čoraz viac najmä na deti. Uvedomujú si to nielen rodičia ale aj spoločnosti, ktoré sa zameriavajú na vývoj detských softvérov.

Upozornenie: Obsah stránky nenahrádza odbornú konzultáciu

Zavrieť reklamu