Na zlepšenie našich služieb používame cookies. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať tuOK

Najnovšie články

Tvorivé hry a aktivity hrajú centrálnu úlohu v úspešnom rozvoji a učení detí. Ich neustále sa vyvíjajúca predstavivosť podporuje kreativitu, pomáha deťom vyjadriť svoje pocity a zlepšovať komunikačné zručnosti. Pomáha tiež rozvíjať koordináciu a motoriku a dáva šancu nájsť riešenie problému.

Rýchlokurz prežitia „ Cestujeme s deťmi “

Predpokladáme, že ste rodičia veľmi malých detí. Takých do 7 rokov.
Predpokladáme, že akákoľvek dlhodobá spoločná aktivita vás stojí nemalé úsilie.
A predpokladáme, že by ste napriek tomu radi vyrazili na dlhší výlet.

 

Indoorové aktivity pre deti

Kto sa hrá, ten nehnevá. Snom každého rodiča je spokojné a usmiate dieťa zaujaté hrou. Zväčša stačí vyjsť na ihrisko pred dom, ale čo ak vonku prší, trápi vás choroba, alebo sa chcete nerušene porozprávať s návštevou?

Kreativita zabezpečuje všestranný rozvoj detí

Tvorivé hry a aktivity hrajú centrálnu úlohu v úspešnom rozvoji a učení detí. Najmä batoľatá a predškoláci sú typickí expresívnym vyjadrovaním svojich nápadov a objavovaním sveta cez piesne, materiály, jazyk, pohyb, či dramatizáciu.

Význam a rozvoj kreativity v predškolskom veku

Tvorivosť je schopnosť, ktorá umožňuje človeku prichádzať k novým nápadom, hľadať lepšie riešenia, vyjadriť iné umelecké formy, vymyslieť nové teórie a výrobky. Vo všeobecnosti je kreativita cenená najmä z dôvodu, že vedie k vytváraniu nového a užitočného.

Varenie s deťmi

Vo väčšine domácností je kuchyňa miesto, kde to žije. Varenie s deťmi, a zdieľanie vašej kuchyne s nimi, podporuje ich záujem o jedlo. Je to tiež zábavný spôsob, ako podporiť zdravé stravovacie návyky a zdokonaliť ich kuchárske zručnosti.

Význam a nácvik práce s nožnicami

Strihanie je jednou zo základných zručností, ktoré si dieťa v predškolskom veku osvojuje.

Ako deti naučiť zaviazať si šnúrky

Aj keď veľa druhov detskej obuvi dnes používa suchý zips, viazanie šnúrok je zručnosť, ktorá by nemala ostať cudzia žiadnemu dieťaťu. Dospelý človek zaväzovanie topánok vôbec nerieši - jednoducho si ich zaviaže a ide. Pre deti je to však veľká záhada. Výzva. Ďalší míľnik.

Význam a rozvoj jemnej motoriky

Každý pohyb, ktorý urobíme, je výsledok činnosti našich svalov. Svaly jemnej a hrubej motoriky nám umožňujú siahať na predmety, dotýkať sa ich, narábať s nimi a koordinovať ruky so zrakovým vnemom.

Význam a rozvoj detskej kreativity

Deti si v predstavách vytvárajú svoj vlastný svet, ktorý im pomáha chápať ten skutočný. Úlohou rodičov je podporovať ich fantáziu a poskytovať im dostatok kvalitných podnetov.

Je otec iba babysitter alebo skutočný rodič ? Týchto 8 hravých typov na budovanie efektívneho otcovstva vám to prezradí.

Ako vlastne vyzerá dobrý otec? Je to ten, ktorý kŕmi svoje dieťa z umelého prsníka alebo ten, ktorý do večera otročí v práci, aby jeho potomkovi nič nechýbalo? Ktorého majú deti radšej, ktorého si viac vážia, a čo si z otcovskej lásky ponesú v spomienkach na detstvo?

Upozornenie: Obsah stránky nenahrádza odbornú konzultáciu

Zavrieť reklamu