Na zlepšenie našich služieb používame cookies. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať tuOK

Čerešňový puding s kešu krémom

Bez hodnotení
Čerešňový puding s kešu krémom
25 minút

Potrebujete stravou zvýšiť príjem omega-3 mastných kyselín, ale morské ryby vám jednoducho nechutia? Nevadí, máme pre vás jednoduché riešenie! Dezert, ktorého konzistenciu držia práve na omega-3 mastné kyseliny bohaté Chia semienka. Novinkou je lahodný orieškový krém, ktorý zaujímavo ozvláštni tento puding.

Suroviny: 
  • 2 a 1/2 šálky nesladeného mandľového mlieka
  • 1/2 šálky čerstvých čerešní, vykôstkovaných
  • 1/2 ČL mletej škorice
  • 1 ČL stévie
  • 1 ČL Bourbon vanilky
  • 1/2 šálky Chia semienok
  • 1/4 šálky kešu
  • 1/4 šálky čerešní, vykôstkovaných
  • 1 PL studenej vody
  • 1/4 ČL Bourbon vanilky
  • 1/8 ČL stévie
Postup práce: 
V mixéri zmiešame mandľové mlieko, čerešne, škoricu, stéviu a vanilku do penista. Do zmesi pridáme Chia semienka, premiešame lyžičkou, počkáme cca 5 minút a opäť premiešame. Po 10 minútach opäť premiešame, prikryjeme potravinárskou fóliou a vložíme na noc do chladničky (prípadne necháme chladničke min. 3 hodiny).
Kešu krém: Kešu namočíme do studenej vody, spolu s pudingom ich necháme v chladničke odležať cez noc (minimálne 3 hodiny). Čerešne rozmixujeme, pridáme namočené kešu (bez vody), rozmixujeme do penista, pridáme vanilku, stéviu a premiešame. Puding premiešame, rozdelíme do 4 misiek, posypeme čerešňami a kešu krémom, ihneď podávame.
StiahnuťVytlačiť
 

Upozornenie: Obsah stránky nenahrádza odbornú konzultáciu

Zavrieť reklamu