Čerešňový puding s kešu krémom
hustavova.andre...
25 minút
Potrebujete stravou zvýšiť príjem omega-3 mastných kyselín, ale morské ryby vám jednoducho nechutia? Nevadí, máme pre vás jednoduché riešenie! Dezert, ktorého konzistenciu držia práve na omega-3 mastné kyseliny bohaté Chia semienka. Novinkou je lahodný orieškový krém, ktorý zaujímavo ozvláštni tento puding.
Suroviny:
- 2 a 1/2 šálky nesladeného mandľového mlieka
- 1/2 šálky čerstvých čerešní, vykôstkovaných
- 1/2 ČL mletej škorice
- 1 ČL stévie
- 1 ČL Bourbon vanilky
- 1/2 šálky Chia semienok
- 1/4 šálky kešu
- 1/4 šálky čerešní, vykôstkovaných
- 1 PL studenej vody
- 1/4 ČL Bourbon vanilky
- 1/8 ČL stévie
Postup práce:
V mixéri zmiešame mandľové mlieko, čerešne, škoricu, stéviu a vanilku do penista.
Do zmesi pridáme Chia semienka, premiešame lyžičkou, počkáme cca 5 minút a opäť premiešame.
Po 10 minútach opäť premiešame, prikryjeme potravinárskou fóliou a vložíme na noc do chladničky (prípadne necháme chladničke min. 3 hodiny).
Kešu krém:
Kešu namočíme do studenej vody, spolu s pudingom ich necháme v chladničke odležať cez noc (minimálne 3 hodiny).
Čerešne rozmixujeme, pridáme namočené kešu (bez vody), rozmixujeme do penista, pridáme vanilku, stéviu a premiešame.
Puding premiešame, rozdelíme do 4 misiek, posypeme čerešňami a kešu krémom, ihneď podávame.