Na zlepšenie našich služieb používame cookies. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať tuOK

Pudingová štrúdľa

Bez hodnotení
Pudingová štrúdľa
180 minút

Tento kakaovník je mimoriadne obľúbený a dá sa jesť aj niekoľko dní, pretože ostáva dlho mäkký. Z uvedeného množstva surovín vyčarujete 2 záviny. Pre početnejšie rodiny a veľkých maškrtníkov odporúčam ingrediencie zdvojnásobiť.

Suroviny: 
  • 1/2 kg múka polohrubá
  • 50 g cukor kryštál
  • 1,5 Pl olej
  • 21 g kvasnice
  • 250 ml mlieko
  • 2 ks bielok
  • 350 ml mlieko - na plnku
  • 125 g cukor kryštál - na plnku
  • 1,5 ks puding čokoládový
  • 125 g Hera
Postup práce: 
Do misky nasypeme múku a do stredu vyhĺbime jamku. Do jamky rozmrvíme kvasnice a zalejeme ich teplým osladeným mliekom. Počkáme, kým sa vytvorí kvások. Do neho pridáme zvyšné mlieko, štipku soli, tuhý sneh z bielkov a olej. Vymiesime cesto. Necháme ho vykysnúť na teplom mieste. Kým cesto kysne, pripravíme pudingovú náplň. Mlieko s cukrom zovrieme, vlejeme čokoládové pudingy rozmiešané v troche mlieka a uvaríme hustý puding. Ešte do horúceho pudingu postupne zamiešame Heru. Necháme vychladnúť, občas premiešame. Ak po vychladnutí ostali v pudingu hrčky, môžeme ich prešľahať ponorným mixérom. Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti. Prvú časť rozvaľkáme, potrieme pudingom a zatočíme ako na závin. To isté urobíme aj s druhou časťou. Obidva záviny potom spolu prepletieme ako vianočku. Preložíme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme žĺtkom s trochou mlieka a pečieme cca 20 minút na 170 °C. Tento postup zopakujeme aj so zvyšnými bochníkmi cesta.Upečený závin pocukrujeme. Krájame až po vychladnutí!
StiahnuťVytlačiť
 

Upozornenie: Obsah stránky nenahrádza odbornú konzultáciu

Zavrieť reklamu