Pudingová štrúdľa
hustavova.andre...
180 minút
Tento kakaovník je mimoriadne obľúbený a dá sa jesť aj niekoľko dní, pretože ostáva dlho mäkký. Z uvedeného množstva surovín vyčarujete 2 záviny. Pre početnejšie rodiny a veľkých maškrtníkov odporúčam ingrediencie zdvojnásobiť.
Suroviny:
- 1/2 kg múka polohrubá
- 50 g cukor kryštál
- 1,5 Pl olej
- 21 g kvasnice
- 250 ml mlieko
- 2 ks bielok
- 350 ml mlieko - na plnku
- 125 g cukor kryštál - na plnku
- 1,5 ks puding čokoládový
- 125 g Hera
Postup práce:
Do misky nasypeme múku a do stredu vyhĺbime jamku. Do jamky rozmrvíme kvasnice a zalejeme ich teplým osladeným mliekom. Počkáme, kým sa vytvorí kvások. Do neho pridáme zvyšné mlieko, štipku soli, tuhý sneh z bielkov a olej. Vymiesime cesto. Necháme ho vykysnúť na teplom mieste. Kým cesto kysne, pripravíme pudingovú náplň. Mlieko s cukrom zovrieme, vlejeme čokoládové pudingy rozmiešané v troche mlieka a uvaríme hustý puding. Ešte do horúceho pudingu postupne zamiešame Heru. Necháme vychladnúť, občas premiešame. Ak po vychladnutí ostali v pudingu hrčky, môžeme ich prešľahať ponorným mixérom. Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti. Prvú časť rozvaľkáme, potrieme pudingom a zatočíme ako na závin. To isté urobíme aj s druhou časťou. Obidva záviny potom spolu prepletieme ako vianočku. Preložíme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme žĺtkom s trochou mlieka a pečieme cca 20 minút na 170 °C. Tento postup zopakujeme aj so zvyšnými bochníkmi cesta.Upečený závin pocukrujeme. Krájame až po vychladnutí!