Na zlepšenie našich služieb používame cookies. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať tuOK

Plnené pečené jablká

Bez hodnotení
Plnené pečené jablká
40 minút

Ak milujete jablká, alebo ich jednoducho máte doma väčšie množstvo, máme pre vás recept na rýchle a chuťovo delikátne plnené pečené jablká, ktoré potešia nielen malých ale aj veľkých. Tento dezert vám ukáže ako zdravo sa dá zamaškrtiť.

Suroviny: 
  • 4 veľké sladkokyslé jablká
  • 4 PL hnedého cukru podľa potreby
  • 1/4 šálky ovsených (prípadne iných podľa potreby bezlepkových) sušienok
  • 2 PL kvalitného olivového oleja
  • 1 ČL mletej škorice
  • 1/2 ČL strúhanej citrónovej kôry v BIO kvalite
  • 1/4 ČL strúhaného muškátového oriešku
  • 1/2 šálky surovej jablkovej šťavy
Postup práce: 
Rúru vyhrejeme na teplotu 200 stupňov °C. Jablká umyjeme, z vrchu vydlabeme (približne do 3/4 z celkovej hĺbky). Cukor, rozdrvené sušienky, olej, škoricu, citrónovú kôru a muškátový oriešok zmiešame v miske. Pripravenou zmesou naplníme jablká, ktoré následne poukladáme na plech. Jablkovú šťavu nalejeme okolo jabĺk. Plech prikryjeme alobalom a vo vyhriatej rúre ich upečieme do mäkka (min. 25 minút). Podávame buď teplé alebo vychladené.
StiahnuťVytlačiť
 

Upozornenie: Obsah stránky nenahrádza odbornú konzultáciu

Zavrieť reklamu