Na zlepšenie našich služieb používame cookies. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať tuOK

Hrášková polievka s bazalkou

Hrášková polievka s bazalkou

Bez hodnotení
30 minút

Hrášková polievka s mrkvou a bazalkou je vynikajúcou voľbou v čase, keď máme k dispozícii dostatok čerstvého hrášku. Kombinácia hrášku, mrkvy a bazalky vytvorí naozaj zaujímavú chuť. 

Suroviny: 
  • 110 g čerstvého hrášku
  • cca 200 ml vody
  • 30 g mrkvy
  • 5 g stonkového zeleru
  • 25 g cibule
  • 1/2 strúčika cesnaku
  • 1 PL sójovej smotany
  • 1 ČL olivového oleja
  • soľ
  • mleté čierne korenie (pre malé deti vynecháme)
  • majoránka
  • oregáno
  • bazalka
Postup práce: 
Na rozohriatom oleji krátko orestujeme cibuľu, pridáme mrkvu, zeler a hrášok. Následne to podlejeme vodou, ochutíme cesnakom, majoránkou a oreganom a varíme cca 5 minút. Osolíme, okoreníme a rozmixujeme na hladký krém. Podávame s lyžicou sójovej smotany a nasekanej bazalky spolu s nasucho opekaným celozrnným toastom (ak treba, tak s bezlepkovým).
StiahnuťVytlačiť

Upozornenie: Obsah stránky nenahrádza odbornú konzultáciu