Na zlepšenie našich služieb používame cookies. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať tuOK

Zemiakové posúchy od maminky

Priemer: 4.3 (6 hlasov)
Zemiakové posúchy od maminky
20 minút

Posúchy od maminky sú naozaj od mojej mamy. Tento recept mi dala kedysi dávno, v čase, keď som ešte nemala deti, pretože som posúchy zbožňovala. Dnes ich milujú aj moje ratolesti.

Suroviny: 
  • uvarené a popučené zemiaky, resp. zvyšné zemiaky z predošlého dňa
  • vajce
  • hladká alebo polohrubá múka
  • prášok do pečiva
  • soľ - ak sú zemiaky dosť slané, tak ani netreba
Postup práce: 
Zemiaky uvaríme a popučíme. Môžeme použiť aj zemiaky z predchádzajúceho dňa, ak nám ostali. Pridáme múku a vajce podľa potreby. Vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí na ruky. Z cesta vypracujeme malé placky, ktoré pečieme v horúcom oleji. Oleja stačí málo - len aby sa nepripekali.
Na hotové posúchy môžeme natrieť napríklad pomazánku, prípadne obložiť šunkou, syrom, kečupom - jednoducho čo komu chutí. My ich väčšinou zjeme čisté. V mnohých prípadoch sa tieto posúchy dajú použiť aj ako príloha k hlavnému chodu - ako zemiakové krokety.
StiahnuťVytlačiť
 

Upozornenie: Obsah stránky nenahrádza odbornú konzultáciu

Zavrieť reklamu