Na zlepšenie našich služieb používame cookies. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať tuOK

Tekvicová polievka so sladkými zemiakmi

Tekvicová polievka so sladkými zemiakmi

Bez hodnotení
Tekvicová polievka so sladkými zemiakmi
45 minút

Tekvicová polievka je v porovnaní s tekvicovou omáčkou určite menej populárna. Aby sme ju pre vás urobili atraktívnejšou, doplnili sme ju o zopár chutných ingrediencií, ktoré vám spríjemnia jej prípravu a ulahodia chuťovým pohárikom.

Suroviny: 
  • 1 ČL olivového oleja
  • 1/2 drveného cesnaku
  • 25 g nakrájanej cibule
  • 60 g nakrájanej tekvice
  • 25 g šampiňónov na plátky
  • 60 g nakrájaných sladkých zemiakov
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 1/2 ČL drveného čerstvého zázvoru
  • 1/2 ČL kari korenia alebo kurkumy
  • 1/2 ČL medu
  • 30 ml ovseného mlieka
Postup práce: 
Na oleji opražíme cesnak, cibuľu, hríby a podusíme asi 5 minút. Pridáme tekvicu, sladké zemiaky, vývar, koreniny a na miernom ohni varíme asi 30 minút. Na záver rozmixujeme, osolíme, okoreníme a zmiešame s mliekom a medom.
Naša rada: Na prípravu tejto polievky môžete použiť aj klasickú (maslovú) tekvicu. Ak nemáte po ruke ovsené mlieko, môžete použiť aj sójové mlieko.
StiahnuťVytlačiť

Upozornenie: Obsah stránky nenahrádza odbornú konzultáciu