Na zlepšenie našich služieb používame cookies. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať tuOK

Obrátený jablčník s makom

Obrátený jablčník s makom

Priemer: 4.3 (4 hlasov)
Obrátený jablčník s makom
75 minút

Obrátený jablkový koláč s makom patrí do série receptov, pri ktorých si každý povie:" Páni moji, to som sto rokov nejedol. Veď ten koláč robila moja mama, keď som bol ešte malý!"
Pripomeňte si staré časy a ponúknite kúsok svojho detstva aj vašim potomkom ☺

Suroviny: 
  • 1kg jabĺk
  • 500g práškového cukru
  • 6 vajec
  • 200ml oleja
  • 200ml vlažnej vody
  • 300g polohrubej múky
  • 150g mletého maku
  • 1/2 vrecka kypriaceho prášku
  • čokoládová poleva
Postup práce: 
Očistené jablká nakrájame na kocky a dáme variť so 100g cukru do mäkka. Žĺtky vymiešame s 300g cukru do penista. Postupne pridávame olej, vodu, múku s kypriacim práškom. Nakoniec pomaly vmiešame tuhý sneh z bielkov. V miske zmiešame mak so zvyšným cukrom a 1/3 cesta. Plech vystelieme papierom na pečenie, rozložíme naň udusené jablká.Na ne vylejeme najskôr makové cesto, rozotrieme ho a nalejeme žlté cesto. Pečieme zhruba 1/2 hodiny. Upečený koláč necháme vychladnúť a vyklopíme z plechu tak, aby jablká boli na vrchu. Papier odstránime a koláč polejeme čokoládou. Necháme stuhnúť a krájame na kocky.
StiahnuťVytlačiť
 

Upozornenie: Obsah stránky nenahrádza odbornú konzultáciu