Na zlepšenie našich služieb používame cookies. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať tuOK

Obrátené rezne

Obrátené rezne

Priemer: 5 (1 hlas)
120 minút

Obrátené rezne sú obľúbenou pochúťkou k nedeľnému obedu. Sú krehké, šťavnaté a nenáročné na prípravu. 

Suroviny: 
  • 4 hovädzie alebo bravčové rezne
  • 2 vajcia
  • strúhanka
  • olej
  • 1 cibuľa
  • 2 čl horčice
  • 2 PL kečupu alebo paradajkového pretlaku
  • soľ, korenie, vegeta
  • 1/2 PL hladkej múky
Postup práce: 
Na dosku nasypem strúhanku a osolené, okorenené rezne v nej vyklepem z oboch strán. Každý namočím do rozšľahaných vajíčok s trochou soli a opražím na rozpálenom oleji. Vo väčšej panvici alebo v hrnci opražím nakrájanú cibuľu, pridám trochu vody, kečup a horčicu. Do šťavy uložím rezne a dusím do mäkka. Podľa potreby podlievam. My máme radi viac šťavy, takže zvyknem priliať viac vody. Keď je mäso mäkké, vytiahnem ho na tanier, prikryjem a šťavu zahustím hladkou múkou. Následne ju rozmixujem do hladka. Rezne vložím späť. Podávam so zemiakovou kašou, ale vhodné sú aj hranolky alebo opekané zemiaky a kyslá uhorka.
StiahnuťVytlačiť

Upozornenie: Obsah stránky nenahrádza odbornú konzultáciu