Na zlepšenie našich služieb používame cookies. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať tuOK

Neobvyklý dezert: kávová čokoláda s mandľami

Bez hodnotení
Neobvyklý dezert: kávová čokoláda s mandľami
20 minút

Ak ste už počuli, že “ochutené čokolády” obsahujú priveľa cukru a len minimum skutočnej čokolády, počuli ste správne! V tomto dezerte je však nielen plno čokolády ale aj dávka kvalitnej kávy, ktoré vám spolu dodajú množstvo antioxidantov v podobe dobrej nálady :-).  

Suroviny: 
  • 300 g kvalitnej horkej čokolády (min. 85%)
  • 1/2 šálky pražených mandlí, nasekaných na menšie kúsky
  • 1 – 2 PL kvalitnej kávy z čerstvo pražených zŕn
  • kokosový či brezový cukor podľa chuti (nemusí byť)
Postup práce: 
Dosku na krájanie obalíme potravinárskou fóliou. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Keď je čokoláda rozpustená, pridáme kávu a cca 1/4 z celkového množstva pražených mandlí. Zmes dobre premiešame, vylejeme na potravinársku fóliu (na výšku cca 0,5 cm), posypeme zvyšnými mandľami. Pri izbovej teplote necháme stuhnúť cca 6 – 8 hodín, v prípade nedostatku času ju vložíme do chladničky. Polámeme na menšie kúsky a môžeme uchovávať vo vzduchotesnej nádobe.
StiahnuťVytlačiť
 

Upozornenie: Obsah stránky nenahrádza odbornú konzultáciu

Zavrieť reklamu