Na zlepšenie našich služieb používame cookies. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať tuOK

Mexické "rizoto" z Quinoy

Bez hodnotení
Mexické "rizoto" z Quinoy
35 minút

Máte radi rizoto a radi by ste vyskúšali quinou? Genialita tohto receptu je v tom, že všetko dáte naraz na panvicu a počkáte cca 20 minút. Jedlo poskytne nielen kvalitné bielkoviny a vlákninu, ale aj plno antioxidantov, ktoré vás budú chrániť pred civilizačnými chorobami. A navyše nebudete mať ten “nepríjemný” pocit plnosti, ako keď skonzumujete bielu ryžu.

Suroviny: 
  • 1 PL olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 šálka quinoy
  • 1 šálka zeleninového vývaru
  • 1 bal. paradajok v skle
  • 1 šálka kukurice
  • 1 ČL čili prášku
  • 1/2 ČL kmínu
  • 1 zrelé avokádo, na plátky alebo kocky
  • 1 konzerva prepláchnutých červených fazúľ
  • 2 PL čerstvých lístkov koriandra alebo petržlenu, nasekaných nadrobno
  • 1/2 zelenej čili papričky. nakrájanej nadrobno
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • šťava z 1 limetky
Postup práce: 
Na panvicu dáme olej, pridáme cesnak a čili papričku, restujeme cca 1 minútu. Pridáme quinou, zeleninový vývar, fazule, paradajky, kukuricu, čili prášok a kmín, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Privediem do bodu varu, prikryjeme pokrievkou, znížime teplotu varenia a varíme cca 20 minút. Nakoniec pridáme avokádo, šťavu z limetky, lístky koriandra a podávame.
StiahnuťVytlačiť
 

Upozornenie: Obsah stránky nenahrádza odbornú konzultáciu

Zavrieť reklamu