Na zlepšenie našich služieb používame cookies. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať tuOK

Medovníky zo špaldovej múky

Medovníky zo špaldovej múky

Bez hodnotení
Medovníky zo špaldovej múky
40 minút

Medovníky sú neodmysliteľnou súčasťou Vianoc. Deti ich milujú a dokážu ich zjesť veľké množstvo. Skúste im ponúknuť zdravšiu alternatívu tejto pochúťky, určite sa budú oblizovať.

Suroviny: 
  • 250 g hladkej alebo polohrubej špaldovej múky
  • 80 g masla
  • 80 g medu
  • 1 vajce (plus 1 vajce na potretie)
  • 1 čajová lyžička mletej škorice
  • 2 čajové lyžičky kakaa
Postup práce: 
1. V miske zmiešame všetky suché suroviny, teda múku, škoricu a kakao.
2. Pridáme jedno vajce, na menšie kúsky pokrájané maslo a med.
3. Všetko spolu miesime kým nevznikne pevné cesto. So špaldovou múkou je potrebné mať trochu viac trpezlivosti.
4. Cesto rozvaľkáme na tenký plát a vykrajujeme medovníky. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180 stupňoch cca 7 – 8 minút.
5. Ihneď po vybratí potrieme rozšľahaným vajíčkom.
StiahnuťVytlačiť

Upozornenie: Obsah stránky nenahrádza odbornú konzultáciu