Exotický šalát so špargľou a mangom
hustavova.andre...
20 minút
Neveríte vlastným očiam? Špargľa a mango? Je to tak, nepomýlili sme sa a tiež: nebojíme sa. Vieme, že vás táto kombinácia nesklame. Ideálne jedlo pre horúce dni: krátka príprava, žiadne varenie. Exotický šalát vhodný na obed či na večeru.
Suroviny:
- 500 g olúpanej zelenej špargle
- 200 g celozrnného kuskusu
- 20 ks kešu, pražených na sucho
- 1 mango, nakrájané na menšie kocky
- 1 červená cibuľa pokrájaná na tenké krúžky
- 2 PL olivového oleja
- 5 PL surovej pomarančovej šťavy
- černuška na posypanie
- granulovaný cesnak
- soľ
Postup práce:
Kuskus zalejeme vriacou vodou (cca 300 ml), posolíme, pridáme granulovaný cesnak a necháme odstáť.
Špargľu nakrájame na menšie kúsky (dlhé 3 – 4 cm) a cca 5 minút povaríme vo vode.
Uvarený kuskus premiešame zo všetkými surovinami, rozdelíme na taniere, posypeme kešu, černuškou a podávame.