Na zlepšenie našich služieb používame cookies. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať tuOK

Čokoládová torta s príchuťou mäty

Čokoládová torta s príchuťou mäty

Bez hodnotení
30 minút

Ak si chcete dobre a bez výčitiek zamaškrtiť, naša čokoládová torta je nielen plná zdravých surovín, ale aj rýchla na prípravu. Žiadne pečenie a už žiadny špinavý pekáč. Pre tento dezert budete potrebovať kvalitné suroviny, chuť, odhodlanie a samozrejme aj nejaký ten priestor v chladničke. I keď, kto vie? ☺

Suroviny: 
  • 200 g orechov (mandle, vlašské, para, lieskové orechy)
  • 6 ks vykôstkovaných datlí
  • 3 PL kokosového oleja
  • 4 zrelé avokáda
  • 6 PL kvalitného kakaa
  • 2 PL javorového sirupu
  • pár kvapiek mätovej silice
  • 3 PL kokosového oleja
  • čerstvé lístky mäty, prípadne orechy, jahody na ozdobenie
Postup práce: 
Naša rada: Do krému môžete pridať aj kvalitnú horkú čokoládu, ktorú pred strúhaným vložíte na cca 10 minút do mrazničky. Do korpusu tiež môžete pridať aj kvalitné kakao ☺
Korpus: V mixéri rozmixujeme orechy a datle, kým nevznikne tuhá zmes. Do zmesi pridáme kokosový olej a dôkladne rozmixujeme. Dno tortovej formy s priemerom 23 cm vyložíme papierom na pečenie. Pripravenú zmes rovnomerne utlačíme dlaňou na dno formy, a dáme vychladnúť na cca 30 minút (korpus musí stuhnúť).
Čokoládový krém: Avokáda olúpeme, odstránime kôstky a vydlabeme dužinu, ktorú dáme do kuchynského robota. Pridáme kakao, javorový sirup, mätovú silicu, kokosový olej a vyšľaháme to tuhej čokoládovej peny. Do vychladnutého korpusu nalejeme čokoládovú penu a zarovnáme stierkou. Tortu môžeme posypať orechmi alebo tesne pred podávaním ozdobiť lístkami čerstvej mäty. Takto pripravenú tortu odložíme do chladničky na minimálne 6 hodín (prípadne cez noc).
StiahnuťVytlačiť

Upozornenie: Obsah stránky nenahrádza odbornú konzultáciu