Na zlepšenie našich služieb používame cookies. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať tuOK

Bulgur s vajíčkom

Bez hodnotení
Bulgur s vajíčkom
20 minút

Recepty s vajcom sú v našej rodine veľmi obľúbené. Medzi tie "zdravšie" patrí vajíčkový bulgur, ktorý jedávame len tak, prípadne so šalátom alebo s mäskom.

Suroviny: 
  • 350 ml hrubý bulgur
  • 700 ml voda
  • 1 čl soľ
  • 50 g maslo
  • vajcia podľa chuti, cca 5 ks
  • olej alebo maslo
Postup práce: 
Bulgur orestujeme na troche oleja. Zalejeme ho vodou, osolíme a premiešame. Navrch položíme pár kúskov masla a prikryjeme pokrievkou. Varíme na miernom plameni cca 12-15 minút. Občas môžeme zatriasť hrncom, ale nemiešame.Keď sa vyparí zhruba 3/4 vody, môžeme bulgur odstaviť a nechať pod pokrievkou "dôjsť". Do hotového bulguru zamiešame praženicu. Ideálne, ak nie je príliš tuhá. Môžeme podávať.
StiahnuťVytlačiť
 

Upozornenie: Obsah stránky nenahrádza odbornú konzultáciu

Zavrieť reklamu