Na zlepšenie našich služieb používame cookies. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať tuOK

Domáci sendvič

Domáci sendvič

Pripraviť domáci sendvič nie je vôbec ťažké. Zvládne to aj dieťa ☺. Takže uviažte ratolestiam zásterky a hor sa do toho.

Potrebujeme: 
¼ šálky teplej vody
¾ lyžičky droždia
1 PL medu
1 PL oleja
1/8 lyžičky soli
¾ šálky polohrubej múky
Postup: 
  1. Zmiešajte vodu a droždie.
  2. Pridajte olej, med, múku, soľ a miešajte asi 10 minút. Ak je cesto príliš lepkavé, pomaly prisypujte viac múky.
  3. Vyhnietené cesto nechajte kysnúť na teplom mieste tak hodinku – dve.
  4. Vykysnuté cesto môžete rozdeliť na dve časti, alebo ho upiecť vcelku.
  5. Rúru si vyhrejte na 200°C a pečte asi 15 minút. Rešpektujte skúsenosti s vašou rúrou.
  6. Hotový chlebík je trochu nasladlý a veľmi jemný – takmer ako klasická veka.
  7. Nám chutí pripečený v hriankovači s trochou džemu.Domáci sendvič

Mohlo by sa vám hodiť

 

Upozornenie: Obsah stránky nenahrádza odbornú konzultáciu

Zavrieť reklamu